Nieuws By Division - Hardwarejunkies 2021

Google Chrome beeindigt de ondersteuning voor oudere AMD en Intel processors

Gepubliceerd: 10-02-2021 - 18:14 Door Division (Redacteur)
Als uw pc nog steeds een Intel Pentium 4 of AMD Athlon 64 processor heeft, wordt uw computer binnenkort waarschijnlijk niet meer ondersteund door Google Chrome. Als u Chrome als uw primaire webbrowser wilt blijven gebruiken, kan Google uw hand misschien dwingen om te upgraden.

Beginnend in Google Chrome versie 89 (huidige versie 88), zal de browser "niet langer bruikbaar zijn op computers met x86-processors die SSE2 en geen SSE3 ondersteunen", aldus een nieuw document van Chromium ontwikkelaars. Volgens onderzoek van het ontwikkelteam bij Google zal deze wijziging slechts een klein aantal gebruikers treffen met Windows apparaten die niet voldoen aan de nieuwe vereisten. Als deze gebruikers in de toekomst Chrome builds proberen te gebruiken, crasht Chrome en zal het Chrome installatie vroegtijdig proberen af ​​te sluiten, maar het kan ook crashen.

SSE3 "Streaming SIMD Extensions 3" is een instructieset ingebakken in CPU's van zowel AMD als Intel. Hoewel er geen expliciete reden is waarom dit gebeurt, melden de Googlers bij het opnieuw compileren van Chrome dat "de compiler meer vrijheid zou geven bij het selecteren van CPU instructies, dat resulteert in dezelfde of betere snelheid". Dit kan uiteindelijk goed zijn voor de meeste mensen die op dit moment alleen microsoft edge gebruiken. Bovendien waarschuwt Google sinds Chrome build 87 gebruikers over de binnenkort komende wijziging. De release legt verder uit dat de hardware van de gebruiker op dit moment gewoon verouderd is en in de toekomst niet zal worden ondersteund.

Over het algemeen is dit waarschijnlijk een goede zaak om redenen die we niet of misschien nooit weten, maar Google heeft vastgesteld dat de voordelen opwegen tegen de nadelen(1) Reactie:

  1. ...
    11-02-2021
    Ik gebruik geen chrome natuurlijk, maar ik vind het wel een goede vooruitgang. Als het gebruik van een alom aanwezige instructieset uitbreiding in processors software een snelheidswinst kan opleveren dan is het logisch dit te gaan gebruiken.
Scroll to Top