Nieuws By Pascalito - Hardwarejunkies 2021

Internet cafes worden massaal omgetoverd tot crypto-farms

Gepubliceerd: 17-02-2021 - 12:18 Door Pascalito (Redacteur)

Nu veel mensen wereldwijd niet meer mogen gamen in internet en gamecafés, moeten de eigenaren opzoek gaan naar andere bronnen van inkomsten. Blijkbaar is het runnen van een cryptofarm zelfs profitabeler. Nu dat cryptocurency een ongekende explosie aan populariteit aan het meemaken is, zijn er steeds meer internet en gamecafés die het voorbeeld volgen en ook in de mining farms stappen.

Volgens een eigenaar is het minen van crypto veel winstgevender dan het runnen van een normale internetcafé in Vietnam, en vooral als je toch al de videokaarten in huis had. Het is dan niet zo lastig om even alles om te bouwen en de boel de rest bij elkaar te laten minen. Het is niet bekend of hier Bitcoin, Etherium of een andere vorm van crypto gemined wordt. Het minen van Bitcoin zelf is namelijk erg lastig winstgevend te houden afhankelijk van de energie kosten. Alleen grote farms kunnen dit winstgevend draaien. Etherium is sneller te minen en kost ook wat minder energie.

Sinds gisteren heeft de Bitcoin ook een waarde gehaald van 50,000 dollar. (46,000 euro). Volgens meerdere analisten kan de Bitcoin zelfs tegen het einde van 2021 een waarde hebben van 200,000 dollar. Echter blijft de crypto markt erg volatiel.

Tevens zijn de GPU kaarten al erg schaars, en nu Bitcoin en andere cryptocurrency steeds populairder zullen worden, zullen er steeds meer videokaarten voor het minen gebruikt worden. Internet en game cafés proberen er het beste van de maken tijdens de pandemie echter staat al wel vast dat dit de toch al hoge prijs van GPU's nog verder omhoog zal brengen.

Hieronder kun je verschillende foto's zien:
(3) Reacties:

 1. ...
  17-02-2021
  Nou nog wat laptops erbij en je hebt een grote compu orgie.
  ...
  17-02-2021
  Nuja mooi verdienmodel in de Corona tijd als er toch niemand langs kan komen.
  ...
  17-02-2021
  Wel een hele creatief manier om aan winst te komen.
Scroll to Top