Nieuws By Division - Hardwarejunkies 2021

Google's Android 12 Developer Preview is nu beschikbaar om te downloaden

Gepubliceerd: 19-02-2021 - 09:50 Door Division (Redacteur)
Miljarden mensen over de hele wereld gebruiken Android dagelijks om te leren, werken en spelen. De mensen verwachten in de loop van de tijd upgrades en verbeteringen aan het besturingssysteem. Om dit mogelijk te maken, is Google begonnen met het werken aan Android 12 en heeft het een ontwikkelaarsvoorbeeld van het besturingssysteem uitgebracht om het voor de lancering te laten bij schaven. Met de lancering "preview van de ontwikkelaar" staan ​​privacy en beveiliging centraal, naast verbeterde gebruikerservaringen en compatibiliteitsfuncties.Privacy en beveiliging zijn de afgelopen jaren ongelooflijk belangrijk geworden voor eindgebruikers, en Google lijkt te luisteren. De eerste in de lijst met nieuwe functies is iets dat "Modern SameSite cookiegedrag in WebView" wordt genoemd wat een absolute mondvol is, maar ongelooflijk belangrijk lijkt. Kort samengevat: deze functie "geeft gebruikers meer transparantie en controle over hoe cookies op verschillende sites kunnen worden gebruikt".

Een andere leuke beveiligingsfunctie is de nieuwe beperking van toegang tot MAC-adressen voor alle apps behalve systeem apps. Dit wordt gedaan om ontwikkelaars ertoe te bewegen 'privacybeschermende resetbare ID's' te gebruiken. Naast deze twee functies is er ook een veiligere omgang met componenten en omgang met intenties die meer gericht zijn op ontwikkelaars, maar die gebruikers meer veiligheid bieden.

Gebruikers ervaring

Allereerst bij het verbeteren van de gebruikerservaring zijn upgrades naar media inhoud met nieuwe formaten voor afbeeldingen en video. Hoewel HEVC codering steeds populairder wordt, kunnen niet alle apps dit ondersteunen. Om dit probleem op te lossen, staat Google nu "compatibele mediatranscodering" toe, waarmee bestanden naar AVC indeling worden getranscodeerd, maar wordt sterk aanbevolen dat apps HEVC ondersteunen. Er is nu ook ondersteuning voor AVIF afbeeldingen die een hogere beeldkwaliteit geeft met betere compressie.

Naast beeld en videoverbeteringen zijn er ook enkele handige audioverbeteringen. In Android 12 kunnen apps een 'haptisch gekoppeld audio effect' (HCAE) creëren door de trilling en audio van de telefoon te gebruiken voor meer meeslepende game en audio ervaringen of aangepaste meldingen. Ook komt de veelgevraagde functie van meervoudige kanalen audio naar Android 12 met ondersteuning voor MPEG-H weergave met optimalisaties tot 24 kanalen.

Er zijn ook enkele updates voor de gebruikersinterface en de backend voor meldingen, optimalisaties van voorgrondservices en nog veel meer. Omdat dit voor de meeste mensen de belangrijkste kenmerken zijn.

Apps compatibiliteit

Voor de ontwikkelaars onder ons maakt Google Android updates iets minder pijnloos. Meer Android updates komen via Google Play in plaats van via een systeemupdate, waardoor het updaten van apps overal gemakkelijker wordt. Het Android team zal Android ook optimaliseren voor tablets, opvouwbare apparaten en tv's, aangezien deze de komende maanden en jaren vaker voorkomen.

Over het algemeen is dit misschien wel het topje van de ijsberg voor Android 12, aangezien we nog een hele weg te gaan hebben voordat een volledige release wordt uitgebracht. Volgens een grafiek die hierboven door Google is vrijgegeven, zien we mogelijk dat Android 12 pas later dit jaar in Q4 of volgend jaar in Q1 wordt uitgebracht. U kunt hier de eerste Android 12 Developer Preview downloaden als u een compatibel Pixel-apparaat heeft. Download hier Android 12(1) Reactie:

  1. ...
    19-02-2021
    Ik als ios fanboy. Ga android 12 weer een kans geven. 😁
Scroll to Top