Nieuws By Division - Hardwarejunkies 2021

Nvidia: Het zal niet de Mining prestaties beinvloeden op de GPU's

Gepubliceerd: 19-02-2021 - 15:02 Door Division (Redacteur)
We weten dat we met de RTX 3060 ongetwijfeld de effecten van het tekort aan halfgeleiders zullen merken, en dat Ethereum-miners niet in de rij zullen staan ​​om het te kopen. Maar zullen de beperkingen die Nvidia oplegt ook impact hebben tot eerdere verkochte Ampere kaarten? Nee, zegt het bedrijf.

Gisteren bracht het nieuws dat de nieuwe release stuurprogramma's voor de RTX 3060, die op 25 februari arriveren, "specifieke kenmerken van het Ethereum cryptocurrency mining-algoritme kunnen detecteren en de hash-snelheid, van cryptocurrency mining-efficiëntie met ongeveer 50 procent kunnen beperken".

Er werden vragen gesteld over de stelling of deze zogenaamd onkraakbare limiter ook van invloed zou hebben op andere Ampere gebaseerde kaarten met dezelfde driver, maar het bedrijf heeft bevestigd dat het de prestaties van reeds verkochte GPU's niet zal beperkt.Hoewel sommige gamers misschien blij zijn geweest met het plaatsen van een limiter op alle Ampere kaarten, is zo'n zet zowel moreel als juridisch twijfelachtig. Het is ook de moeite waard om te onthouden dat sommige gamers ook mine werkers zijn en vice versa. In plaats van de hele Ampere-lijn te doorzoeken, hoopt Nvidia de druk van de ongekende vraag te verlichten door zijn Cryptocurrency Mining Processor (CMP) lijn opnieuw op te starten. Een stap die CFO Colette Kress in januari voorstelde.De CMP lijn mist weergave uitgangen en wordt geleverd met lagere frequentie, en spanningsinstellingen dan de gaming versies. Nvidia zegt omdat ze niet voldoen aan de specificaties van een GeForce GPU, ze geen invloed zullen hebben op het aanbod van GeForce grafische kaarten . Het vermoeden bestaat dat alle kaarten met de mogelijke uitzondering van de top 90HX gebaseerd zijn op Turning chips, waardoor de impact op de productie van nieuwe GeForce kaarten wordt geminimaliseerd.

Met zoveel mensen die het wachten op een nieuwe voorraad RTX 3000 kaarten beu zijn, is cryptomining een omstreden onderwerp geworden. Zotac heeft onlangs de woede van gamers gemerkt toen ze een pro mining tweet plaatste. Aan de andere kant van het verhaal heeft de stijgende prijs van crypto sommige bedrijven geholpen het hoofd boven water te houden tijdens deze pandemie.
(1) Reactie:

  1. ...
    19-02-2021
    Zou wel wat kunnen helpen 😎
Scroll to Top