Nieuws By Pascalito - Hardwarejunkies 2021

Kijkshop.nl is nu officieel failliet verklaard

Gepubliceerd: 31-03-2021 - 20:40 Door Pascalito (Redacteur)

In 2018 was Kijkshop.nl al een keer failliet verklaard (maar maakte een doorstart), echter is het doek nu vandaag dus officieel gevallen voor de webwinkel. De online winkel staakte eerdere deze maand al zijn activiteiten door "onstuimige groei". Vandaag is Kijkshop.nl officieel failliet verklaard door de rechtbank in Den Haag.

Een curator bekijkt nog wel de mogelijkheden om alsnog een doorstart te gaan regelen. De curator moet tevens nu nog bekijken wat er te halen valt. Directsale, Plazasale en Lumi Plaza zijn tegelijkertijd ook failiet verklaard. Deze winkels hadden dezelfde eigenaar.

Kijkshop begon in 1973 als fysieke winkels waarbij je verschillende producten achter vitrines kon bekijken. Indien je een product wilde, schreef je dit op een briefje waarbij er bij de kassa het product kreeg. Het vasthouden van producten was dus niet mogelijk. In 2018 is was Kijkshop volledig hiermee gestopt en ging het online verder. Eigenaar Konrad van den Bosch kocht de naam Kijkshop nadat de laatste winkels werden gesloten.

(1) Reactie:

  1. ...
    05-04-2021
    Ben "vroeger" vaak binnengelopen. Was toch een nieuwe manier van winkelen. Vreemd is het echter niet dat ze al enkele malen failliet zijn verklaard. Te laat met de tijd mee gegaan.
Scroll to Top