Nieuws By Division - Hardwarejunkies 2021

Topman chipfabrikant Micron vreest prijsstijgingen door DRAM tekort

Gepubliceerd: 04-04-2021 - 16:14 Door Division (Redacteur)De topman van de Amerikaanse chipfabrikant vreest voor prijsstijgingen. Het bedrijf heeft al recordaantallen DRAM voor pc's geleverd dit kwartaal.


De topman van chipfabrikant Micron, Sanjay Mehrotra, zegt dat er een tekort is aan DRAM-geheugen en dat dat nog even zal aanhouden. Net als bij halfgeleiderchips, waarvan een tekort ondertussen meerdere industrieën vertraagt, is ook de vraag naar DRAM hoger dan het aanbod, zegt Mehrotra. Een en ander kan voor stevige prijsstijgingen zorgen. "Als gevolg van een sterke vraag en een gelimiteerd aanbod, staat de DRAM-markt momenteel voor een ernstig onderaanbod, waardoor de prijzen van DRAM-geheugen snel de hoogte in gaan. We zien de DRAM-markt nog krapper worden doorheen het jaar", aldus Mehrotra.

De CEO deed de uitspraken bij de presentatie van de kwartaalresultaten van Micron. Daaruit moet blijken dat het bedrijf het afgelopen kwartaal recordhoeveelheden aan DRAM leverde voor pc's. Micron haalde 6,24 miljard dollar binnen in het voorbije kwartaal, 30 procent meer dan een jaar eerder. Zo'n drie-kwart van die inkomsten komen uit DRAM-geheugen, de rest uit NAND-geheugen.

Micron verwacht dat de verhoogde vraag naar geheugenchips ook de rest van het jaar aanhoudt, en niet alleen voor pc's, maar ook voor datacenters, mobile en automotive toepassingen.

Door de pandemie en de verschuiving naar meer thuiswerk die daarbij hoort, is de vraag naar laptops en pc's het voorbije jaar gestegen. De fabrieken die alle onderdelen voor die toestellen moeten maken, kunnen de vraag echter niet bijhouden. Ze worden daarbij niet geholpen door allerlei productievertragingen. Micron kreeg het afgelopen jaar in zijn fabrieken onder meer te maken stroomstoringen, aardbevingen en watertekorten door een aanhoudende droogte in Taiwan. Het bouwen van chips vereist miljoenen liters aan water dat voor en na het proces gezuiverd moet worden. Watertekorten plaagden eerder dit jaar ook chipfabrikant TSMC.
Bron: Dutchit-channel(0) Reacties:

Scroll to Top