Nieuws By Division - Hardwarejunkies 2021

Videodrivers Voor IGPU Van Intel Rocket Lake-S Zijn Onderweg

Gepubliceerd: 04-04-2021 - 16:20 Door Division (Redacteur)Mocht je afgelopen week een Rocket Lake-S processor mét geïntegreerde graphics hebben gekocht, dan kan het zijn dat je die iGPU niet optimaal kan benutten. Intel heeft namelijk nog geen videodriver beschikbaar gesteld voor de iGPU’s, ofwel Intel Xe van Rocket Lake-S. Er zijn simpelweg nog geen downloads beschikbaar op Intel’s website. Logischerwijs vormt dat geen probleem voor eigenaren van F-uitingen, want die processoren komen zonder iGPU.

Mocht je bijvoorbeeld kijken naar de drivers en softwarepagina van de Core i9 11900K – die we van de week voorzien hebben van een kritische review –, dan is vooralsnog enkel de Intel Performance Maximizer beschikbaar. Het lijkt er dus op dat Intel vergeten is de drivers op haar website te zetten. Dat zou normaal gesproken allicht geen euvel zijn, maar de met huidige videokaarttekorten kan een iGPU als tijdelijke overbrugging handig uitkomen.

Gelukkig heeft Lisa Pearce, Graphics Software Engineering Director bij Intel, op Twitter inmiddels bevestigd dat de drivers op maandag zullen arriveren. Die zullen dan ongetwijfeld op Intel’s website beschikbaar komen. Bij de Rocket Lake-familie kan je de gewenste processor selecteren, om bij de driver- en softwaresectie de download te kiezen.Bron: TG(2) Reacties:

 1. ...
  04-04-2021
  Daar was ik dus al achter gekomen na het plaatsen van een i5 11400 echter vreemd is wel dat bij de laatste versie UHD drivers erbij staat dat deze ook geschikt zouden zijn voor de 11th gen cpu's.
  • ...
   08-04-2021
   dat is inderdaad vreemd. maar die van jou is toch van e 11e gen?
Scroll to Top