Nieuws By Division - Hardwarejunkies 2021

Oculus Rift S is niet meer leverbaar

Gepubliceerd: 06-04-2021 - 17:37 Door Division (Redacteur)Kort na de aankondiging van de Oculus Quest 2 vorig jaar, bevestigde Facebook dat de nieuwe stand alone VR-headset de originele Quest zou vervangen en uiteindelijk ook de Rift S. We komen nu aan het einde van de levenscyclus van de Oculus Rift S, waarbij Facebook bevestigt dat het niet langer de voorraad aanvult zodra de huidige eenheden zijn verkocht.


In een gesprek met UploadVR bevestigde een Facebook woordvoerder dat ze de Rift S in de toekomst niet opnieuw zullen bevoorraden: "Rift S is momenteel nog te koop in sommige winkels over de hele wereld, maar zoals we vorig jaar aankondigden, zijn we van plan te stoppen met deze Rift S in 2021. Over het algemeen geldt dat deze bijna niet meer op voorraad zijn, en dat ze in de toekomst niet zullen worden aangevuld. "

Dit is in lijn met wat het bedrijf vorig jaar zei na de aankondiging van de Quest 2. In de toekomst zal Oculus zijn aandacht afleiden van pc only VR headsets. En in plaats daarvan verdubbelen ze de aandacht op stand alone VR headsets, namelijk de Quest serie.

Dit betekent natuurlijk niet dat Oculus niet op de pc aanwezig zal zijn. De Quest 2 kan met een kabel aan een pc worden gekoppeld om pc VR titels te spelen en het bedrijf helpt nog steeds bij het financieren en promoten van nieuwe pc VR games. Vorig jaar zagen we bijvoorbeeld de lancering van Medal of Honor voor Oculus Rift en de Rift S.
Bron: Kitguru(0) Reacties:

Scroll to Top