Nieuws By Division - Hardwarejunkies 2021

Nieuwe Ethereum ASIC-miner die gelijk staat aan 32 GeForce RTX 3080 GPU's

Gepubliceerd: 25-04-2021 - 11:21 Door Division (Redacteur)

Het Chinese mining hardware bedrijf Bitmain heeft een teaser vrijgegeven van de aankomende Antminer E9 Ethereum-miner van het bedrijf. Het bedrijf verklaarde dat de Antminer E9 zeer binnenkort zou worden gelanceerd, hoewel het zich niet aan een specifieke datum had verbonden.


De Antminer E9 zou het antwoord kunnen zijn op de gebeden van gamers. Als cryptocurrency-miners op deze nieuwe ASIC-miner springen, kunnen ze afzien van het kopen van Nvidia's Ampere-aanbod, en misschien, heel misschien, kunnen gamers eindelijk een gaming-grafische kaart ophalen. De schappen zullen zichzelf niet op magische wijze vullen, omdat cryptocurrency-miners niet de enige oorzaak zijn van het tekort aan grafische kaarten; daar kunnen we de pandemie ook de schuld van geven. Misschien kunnen we meer aandelen op de markt zien.

De Antminer E9 levert naar verluidt een Ethereum-hashsnelheid tot 3 GH / s, gelijk aan 32 Nvidia GeForce RTX 3080 (Ampere) grafische kaarten die in koor worden gemined. Als Bitmain zijn belofte waarmaakt, zal de Antminer E9 de snelste ASIC-mine hardware zijn die beschikbaar is en zelfs beter presteren dan Linzhi's Phoenix Ethash ASIC-miner die tot 2.600 MH / s levert.

Bitmain onthulde niet al te veel details over de Antminer E9, behalve dat hij tot 2.556 W optrekt en pronkt met een vermogen van 0,85 J / M. Daarom is de Antminer E9 niet alleen sneller dan de Phoenix mining hardware, maar ook energiezuiniger. Ter vergelijking, de Phoenix miner trekt 3.000W, wat betekent dat de Antminer E9 14,8% lager stroomverbruik heeft.

Het is duidelijk dat een ASIC-miner van het kaliber van 32 GeForce RTX 3080 grafische kaarten niet goedkoop zal zijn. De huidige speculatie op Twitter is dat de Antminer E9 gemakkelijk voor meer dan $ 20.000 zou kunnen verkopen. Linzhi's Phoenix miner verkoopt voor tussen de $11.300 en $13.700. Zelfs bij $ 30.000 zou de Antminer E9 een zeer aantrekkelijke optie kunnen zijn voor mining bedrijven, omdat GeForce RTX 3080 grafische kaarten tegenwoordig beginnen bij $ 2.500 en het kopen van 32 van hen neer komt op maar liefst $ 80.000.

Aan de andere kant zal Nvidia waarschijnlijk niet al te blij zijn met het nieuws van de Antminer E9, omdat de Ampere-videokaarten van de chipmaker als broodjes verkopen. Laten we niet vergeten dat tussen de $ 100 en $ 300 miljoen van nvidia's Q4-inkomsten alleen al afkomstig was van cryptomining-verkopen.

Bovendien heeft Nvidia onlangs zijn Cryptocurrency Mining Processor (CMP)-producten uitgerold die zich richten op Ethereum-miners. Iets meer dan een week geleden heeft Nvidia zijn Q1-prognose voor de CMP-verkoop bijgewerkt naar een piek van $ 150 miljoen, drie keer hoger dan de oorspronkelijke schatting.

De Antminer E9 zal geen deuk in nvidia's cryptomining-activiteiten zetten, tenzij Bitmain de Ethereum-miner op grote schaal kan produceren. Het zal zeker een uitdaging zijn gezien het wereldwijde tekort aan elektronische componenten dat elke industrie treft.(0) Reacties:

Scroll to Top