Nieuws By Pascalito - Hardwarejunkies 2021

iOS-update voegt ondersteuning toe voor PS5 en Series X-controllers toe

Gepubliceerd: 28-04-2021 - 20:59 Door Pascalito (Redacteur)

Apple heeft een nieuwe update (14.5) van iOS uitgebracht dat officiële ondersteuning toevoegt voor PlayStation 5 en Xbox Series X-controllers.
Dat laat Apple weten in een nieuwsbericht. Zodra de update is geïnstalleerd, kunnen Iphone-bezitters simpelweg de Pair-knop op de Xbox-controller indrukken om de controller de koppelen aan hun telefoon.


Hierdoor is het dus mogelijk om vrij gemakkelijk de Iphone te laten streamen naar een TV en deze vrij eenvoudig met een controller te bedienen.

DualSense-gebruikers moeten de Share- en PlayStation-knop tegelijk indrukken tot het lichtje op de controller begint te flikkeren om beide apparaten met elkaar te verbinden. Zodra deze actie is uitgevoerd, verschijnt de controller in onder bluetooth-apparaten op je telefoon. Datzelfde geldt overigens voor Xbox controllers. De Controllers kunnen ook verbonden worden met Apple TV als je de tvOS 14.5 update heb geinstalleerd.

De 14.5 update introduceert ook allerlei andere features, zoals de mogelijkheid om Iphones te ontgrendelen via de Apple Watch. Tevens is het ook nu mogelijk om de Iphone te unlocken als je een mondmasker draagt en zijn de Airtags nu ook ondersteund.(0) Reacties:

Scroll to Top