Nieuws By Division - Hardwarejunkies 2021

Intel investeert 3,5 miljard dollar in New Mexico voor fabriek upgrade

Gepubliceerd: 03-05-2021 - 10:04 Door Division (Redacteur)

Intel CEO Pat Gelsinger verscheen vanavond op "60 Minutes" om de aanhoudende chip tekorten te bespreken in een uitgebreid interview met CBS News-correspondent Leslie Stahl. Stahl merkte tijdens het programma op dat Intel deze week een upgrade van $ 3,5 miljard naar zijn Rio Rancho-faciliteit in New Mexico zou aankondigen.


Intel plaatste ook een persbericht tijdens het programma dat morgen om 9.00 uur PT een live persconferentie aankondigde over de investering (het persbericht bevat niet het bedrag van $ 3,5 miljard). De in behandeling zijnde Rio Rancho-aankondiging komt voor Intels overgang naar zijn nieuwe IDM 2.0-model, wat inhoudt dat aangepaste chips voor derden worden gemaakt, terwijl het ook zijn eigen productiecapaciteit enorm uitbreidt. Intel heeft al een investering van $ 20 miljard aangekondigd voor twee nieuwe fabrieken in Arizona, en het is ook op zoek naar subsidies van de Amerikaanse overheid voor verdere uitbreiding in de VS. Intel bevestigde onlangs een investering van $ 10 miljard in zijn Israëlische faciliteiten, en is naar verluidt ook op zoek naar ~ $ 10 miljard aan financiering van de EU voor een nieuwe fabriek in Europa.

Intel's uitgavengolf komt omdat zijn rivaal TSMC zijn eigen investering van $ 100 miljard in fabrieken en R&D in de komende drie jaar heeft aangekondigd.
Intel's Rio Rancho-investering zou financiering voor Optane (ook wel 3D XPoint) productie kunnen
omvatten. Intels enige bron van de exotische technologie, Micron, kondigde onlangs aan dat het de productie eind 2021 zou staken. Micron is van plan om zijn 3D XPoint fab in Lehi, Utah, aan het einde van het jaar te koop te zetten nadat het het bedrijf heeft verlaten. Intel's Rio Rancho-faciliteit wordt momenteel onder andere gebruikt als een R&D- en ontwikkelingscentrum voor Optane-media.

Intel heeft de technologie oorspronkelijk mede ontwikkeld in samenwerking met Micron en is eigenaar van het bijbehorende IP, wat betekent dat Intel de media kan produceren, maar de Rio Rancho fabriek wordt momenteel niet gebruikt voor volume productie.
Optane-media is een nieuw type geheugen dat de snelheid en het uithoudings vermogen van DRAM combineert met de persistentie van gegevens opslag apparaten, maar het liep tegen en met nogal wat hindernissen aan op zijn weg naar de markt. Bovendien leidde de trage opname van opslag apparaten van consumentenklasse op basis van het snelle materiaal ertoe dat Intel eerder dit jaar het hele assortiment Optane-producten voor desktop-pc's afschafte. Intel heeft Tom's Hardware echter verteld dat het van plan is om zowel de Optane-opslag stations als persistente geheugen-DIMM's voor zijn zakelijke klanten te blijven leveren.

Dit alles betekent dat Intel ofwel micron's 3D XPoint fabriek moet aanschaffen of zijn eigen productie lijnen moet draaien. Gezien het feit dat Rio Rancho de locatie is van zijn Optane-ontwikkelingen, zou het niet verrassend zijn om Intel daar zijn eigen Optane-productielijnen te zien opzetten.
We zullen morgen meer details te weten komen over de rio rancho investering tijdens Intel's
persconferentie. Keyvan Esfarjani, Intel senior vice president en general manager van Manufacturing and Operations, zal zich aansluiten bij New Mexico Gov. Michelle Lujan Grisham en verschillende Amerikaanse senatoren voor de aankondiging om 9 uur PT.(0) Reacties:

Scroll to Top