Nieuws By Pascalito - Hardwarejunkies 2021

Volgende Apple Watch heeft waarschijnlijk een bloedsuikerspiegelmeter

Gepubliceerd: 03-05-2021 - 18:34 Door Pascalito (Redacteur)

Volgens Amerikaanse SEC-documenten heeft de volgende Apple Watch een bloedsuikerspiegelmeter. Hierdoor kan nauwkeurig het suikerniveau in het bloed worden gemeten voor mensen met diabetes. Ook zou er een alcoholmeter aanwezig zijn.

Apple zou al een tijdje samenwerken met Rockley Photonics, dit Britse bedrijf maakt sensoren voor gebruik in de gezondheidszorg. Apple zou de afgelopen jaren de grootste klant van Rockley Phototonics geweest zijn. Concrete details over de deal zijn nog niet bekend. Rockley zou binnenkort de beurs op willen gaan, waarvoor het documenten bij de beurswaakhond moest inleveren.

Rockley Photonics is een startup die zich richt op het maken van sensoren voor de gezondheidszorg. Met die sensoren kan het bedrijf onder andere bloedglucose- en alcoholniveaus meten via infrarode lichtstralen. Ook zou op die manier de bloeddruk kunnen worden gemeten. Het bedrijf verwacht dat er volgend jaar consumentenproducten worden verkocht met de verbeterde sensoren. Een samenwerking met Apple zou dus ideaaal voor het Britse bedrijf zijn.

Het meest logische zal dus zijn dat deze sensoren in de volgende Apple Watch Series te vinden zijn. De Watch Series speelt een grote rol bij de gezondheid en welzijn van Apple. Hiermee zou Apple de Watch nog verder kunnen onderscheiden met de concurentie.
(1) Reactie:

  1. ...
    04-05-2021
    dan koop ik hem direct 😁
Scroll to Top